Tuesday, August 23, 2011

the painful truth..tak boleh hidup tanpa Mr.Gugle translate~

entri kali pendek dan Mr.simple je..penah ke idok korang kalau nak wat ayat lam english or terbace satu perkataan lam english yg agak da BOMB skit,teros korang gopoh-gojoh search google translate..penah x..penah x anda..kalau penah itu lah tabiat insan ini jugek..=P...aku bukan terer sgt bI deyh,setakat band 3 MUYET,dpt A2 SPM,PMR dan UPSR sure-sure la A togel punyer..google translate kwn karibku lam arena surfing internet..kalau aku nak wat ayat extraveganze skit,taip la google translate kt kolum search google Chrome..Bukan aku pandai sangat english ni,kat umah pon ckp bm soponohnyer,mak pon cikgu bm seyh,blaja degree pon bakal jadi cikgu BM gak,bukan english tecer maa..Yg terory skit english lam family ak ialah abg long aku, tuh pon sebab die mmg major bahase tersebot..aku boley la speaking skit2,tapi idok la fluent sgt la,klau mase wat mock interview aritu pergghh.. berterabur babe ckp english..tpi lecterur i puji ckp'waa u got good pronoucetion(ak taw slh eja,mls nk google trnslte)..ekekeke.
     Aku ni suke bace cite fiction english secare online,sekali tu penah la (ctrl+c,control+v) satu chapter ke dalam Google Translate,puas benor incik gugle translate nak translate......   Hasilnyer,xwhhhjfrtt,haram berterabur maksud,lawak pon ade,cth la kan ayt 'i will miss him day by day',  lalu incik gugle translte terjemah la 'saye akan terlepas die dari hari hingga hari..deyh incik gugle translate miss tu bukan terlepas tapi rindu.xpsl2 aku salah paham bace cite tu..last-last aku ngadap jelah cite tu full engrish...so let together improve our english,kate2 semangat yg selalu aku nampak kat kantin sekolah rendah aku 'PRACTISE MAKE PERFECT'.........-__-x taw maksud gugle translate..
tgk pe die terjemahkan..ha5..penterjemah die agk2 dpt bpe ek muet..

encik google translate xtaw i tu mksdnyer ape..ekekeke..
p/s:MARTABATKAN BAHASA MELAYU,PERKASAKAN BAHASA INGGERIS..=)

Friday, August 19, 2011

Dunia Luar kata.."ISLAM IS TERRORIST"..

assalamualaikum semue,menyirapnyer la darah tatkala bce komen2 kt satu forum ni..smuenyer bermule drp satu tggpn dunia luar bhwe arab+islam=pengganas. komen mereka seperti hnye org arab shje yg beragama islam. dan menuduh kite scre xlgsg umat islam seluruh dunia sbgai pengganas. sedangkn kite kt malaysia ni aman dan damai shje tnpe sbrg senjate dan keganasan.. dimanekah silap dan puncanyer...
salah phm terhadap org islam oleh ngre lua
adakah maaf boleh menghapuskan tanggapan dunia terhdap islam??

      Islam cukup sinonim ngn penduduk di tanah arab. Kbykkn pergolakkan berlaku di asia timur,palestin,afganistan,arab saudi,lubnan dan lain2..mereka seolah2 melihat dimane penduduk islam berade disitulah keganasan tercetus. tanpa mereka sedari sbnrnyer di negare2 sbgitu bkn shje penduduk beragame islam malah terdpt agame yg lain..mungkin majority pnduduk islam..ttp salahkan islam??


      Mereka berfikiran bahawa islam menggunakan pendekatan yg ganas sbgai cara hidup..video penyebaran wanita,kanak2 dan lelaki di ngara2 asia timur memegang senjata semakin tersebar di u tube.kbykkn komen yg ade mengatekan bhwe mereka ni liar dan merbahaye. islam bersifat radikal dan taksub.. tpi tahukah mereka bahawe negare2 seperti itu merupakan mangsa keganasan zionis,amerika dan sekutu mereka..mereka memerlukan senjata untuk mempertahankan diri demi keluarga,agama,bgse dan negara..bila mana mereka melihat anak,suami,isteri dibunuh didepan mata,apalah daya upaya kita untuk menyaksikan nyawa org yg tersayang direntap begitu..sanggupkah anda??

     
   

 kerje kotor barat dan zionis telah lagi mencemarkn kesucian islam itu sendiri. kononnyer negare islam tempat senjata nuklear disimpan,pengganas bersembunyi.. mereka serang negara tersebut,bunuh wanita,kanak-kanak,org tue,lelaki yg tidak bersalah,musnahkan harta awam kemudian jdikan negara sbgai tawanan,ade ke kite lihat dakwaan mereka itu benar belake.. jdikan alasan untuk kaburi mate2 PBB dan dunia.. yg jdi mangsa org awam tidak berdosa Masyaallah..

      Sbgai org islam pernah ke kite belajar agama yg menyuruh kite melakukan keganasan?? tak adekan..tpi payahnyer la mereka nk paham keindahan islam kite..adakah silap kite sendiri,org lain ataupon keadaan..fenomena islam is terrorist saban hari semakin menular..even byk lambakan filem berkenaan isu ini.contoh paling dekat filem My name is Khan,shahrukhan belakon,disebabkan nama die ade perkataan khan,org barat terus banned die sbgai pengganas,quite sad cite ni..org islam dipotraykan memakai jubah,berserban,berkopiah memegang senjata dan berperangai kejam oleh barat..sedih sungguh pakaian sunnah nabi Muhammad dipermainkan begitu..

     satu hari nanti kebenaran akan terungkap jue..islam agama yg suci dimate dunia. kebangkitan islam sememangnya pasti dan itu semua sudah tertulis dalam al-quran..zaman ini akan berlaku dengan kepulangan Nabi Isa a.s. Ini bermakna zaman kegelapan islam akan pergi dan tibalah kebangkitan ummah. menurut hadith,zaman ini yang sebagai 'zaman tanpa senjata,' dan keamanan akan memerintah bumi ini. beberapa hadith dari nabi s.a.w berkenaan dgn beirta baik di zaman baru itu adalah seperti berikut:

...kedengkian dan saling membenci akan diangkat (hilang)... Bumi akan dipenuhi keamanan seperti mana sebuah bekas yang diisi dengan air. (Sunan Ibnu Majah)


berharap agar suara umat islam didengari oleh seluruh dunia..


cr:harun al-yahya(an invitation to the truth)


http://www.harunyahya.com/malaysian/buku/kebangkitanislam/kebangkitanislam20.php->suggest page to read more about kbgkitan islam







Wednesday, August 17, 2011

adakah kronik penyakitku ini??

assalamualaikum semue permisa2(ak selalu dgr pgcare kt astro cenel indopek sbot ni)entri cikgu kali ini ialah jeng2...

ADAKAH ORANG YANG TAK DAPAT BEZAKAN KANAN DAN KIRI MERUPAKAN SATU PENYAKIT??

korg paham tak pnrgn yg aye(mnje dop..ekekek) wat kt ats ni..okea nk wat confession skit yg i nie xtaw nk bezakan mane satu kiri dan kanan secare bertauliah..means that walaupon hnye due elemen je yg terlibat iaitu si KANAN dan si KIRI tpi amat susah bg ak nk tentukan..iainye bukan sekali,bukan due kali,tpi dah byk kali terjadiiiiiii(nade cm syuib sepah)

situasi yg baru berlaku baru2 ni..
*i pegi bank nk mengecashkan sejumlah wang,nk dijadikan cite,aritu 2 bank i pegi,not 2 mention la..1st bank g nk kuo duit mestilah nk cop jari Ibu kan.so akk 2 mintak la jari kiri i,dgn teragak2 i ulurkn jari kanan,akk tu gelak then ckp 2 kanan,ase mcm termalu sendirik je time 2..

incik beruk ni pic hiasan je,xde kne-mgne  ngn aku or theori bahlul darwin
situasi kedua..
*pahtu i went to the next bank.(nmpk mcm org kaye-koya je kn kua duwit smpai 2 bank)..mcm biaselah rutin mengisi borg pengeluaran duit..tibe2 adelah akak pekerja yg baik ati dtg untuk menyetelkn slip pengeluaran 2.skali lagi akk tu mintak la'adik yg cumil nk cop jri kiri meyh',ngn muke yg xbesalah,and penuh yakin,i bg tgn kanan..akk tu ckp 'akk nk jari kiri adik',i pon troskn mengangkt tgn yg sme,last2 akk tu pi tarik tgn i yg lgi satu ni..die sngih2..aisemen malu seyh...rse mcm nk tutup muke ngn tudung salji je time 2..
*dialog rekaan sendri je,ak tokok menambah..ekekekeke
left or right?????

so ni penyakit ke kwn2,lecturer i pnh ckp org yg xboleh bezakn kanan atau kire sbnrnyer mngidap disleksi disoder..bukan org yg bce tulisan secare terbalik je ade pnykt disleksia ni..mmg ni lah kbnrn kekurgn i nie..sbb tu i slalu pkai sumthing kt tgn spye sng nk bezekn,tpi sblom ni klau i pkai jam,gelang or bangle i ske pkai tgn kiri,bru2 ni je i pkai kt tgn kanan,so pe yg blaku kt bank 2 mgkin salah phm,dimane i ingtkan tgn yg bergelang ni adelah tgn kiri..so sbb tu lah bley jdi keliru.. so mungkin nilah kekurgn yg ade pd i..nk wat cm mne kn..

p/s;klau suh i jdi co-pilot mmg hancus,nk suh org belok knn akn terbelokla kiri..i ske wat signal tgn klau nk bgtaw arah..so failllll about that!!!!
KEKURANGAN DTGNYE DRI KITE SENDIRI,KELEBIHAN KURNIAAN ALLAH S.W.T..=)

Tuesday, August 16, 2011

KOREAN WANNABE in MALAYSIA??..carilah ilmu dlm2 lu kwn2..

Klau tgk tjuk kan,msti mcm ade perkare2 yg jijik2 dah blaku..ok i not the type yg suke ckp kesat2,cursing2 org xtentu pasal,ckp perkataan2 yg sensored bagai..but satu video nih tlh wat i betol ilang pokus..like when i watch it tros kua perkataan WTF la ni kan..well i xnk mencarut lam bulan2 mulia ni..K-POP wannabe korg taw kn grup malaysia yg kunun nk tiru k-pop,wlapun drg ksi alasn yg malaysia pon ade M-pop babe..so tertubuh la grup like Gegule,prince of pop,vip yg pling i xthn diz grup mAX 247,disbbkn video dorg la i terdetak-detik tulis entri ni..syg i pde k-pop xdelah smpai nk ank2 mude melayu kite trjbk nk wanabe2 ni..xseswai u..klau tgk ase cm muntah kaler ijau dah smpai kt tonsil tggu mse nk tjeluak je..korg even la org korea dorg mude2 dah jd hertis dorg terdiri drp ank2 mude yg educated dr universty2 kt korea.tpi hertis kite bkn nk ckp la.. berlumbe2 jd artis nk kjr glamer tpi ilmu ditgglkn,syg la.ilmu 2 pntng,mcm la xde artis yg berilmukn well ade tpi xbyk la..antarEnyer cam  YUNA,AZNIL HJ NAWAWI,ARWAH SUDIRMAN,LISA SURIHANI,n beberape nme lain la..tgk dorg ley je bjaye dgn ilmu yg ade..siap graduate under major course mcm aznil ekonomi,lisa,arwah sudirman n yuna law..proud la ngn artis mcm 2..bru ley jdi ikon.. ni tidak, ade yg smpai sggop xamek spm,xpegi matrik even form 6 semate2 nk bekejar jd artis pling xthn mak ayah sapot g,klau mak ayah aku la mmg dah kne kejar ngn kapak law ank2 cenggitu..so sad but yet 2 la yg terjadi lam masyrakat kite..syg la..ilmu tu penting,even our mesengger Nabi Muhammad s.a.w pon dah berpesan 'tuntutlah ilmu dr buaian hingge la ke liang lahad' 'tuntutlah ilmu sehingge ke ngri cine'..begitulah peri pentingyer ilmu 2..terkejar sgt nk jd artis walaupun kite taw yg ianye xmenjamin mse dpn pon sgt..i bkn la nk hina artis ni,but sesetgh jelah yg bperangai mcm xde ilmu,sbb 2 la i sgt2 kecewe ngn kbykkn artis malaysia ni.. so the korean wanna be ni,i nk tgk la tkat mane dorg ley pegi..ley pecah ke tradisi hallyu wave(mustahil2),or mgkin ley smpai thp AJL or paling koman pertandingan menyanyi lagu rakyat peringkat daerah batang berjuntai,hambek ko...sorry la for being typical netizen yg hnye pndai kondem je,tpi diz not only kondem tpi menilai sendiri ape yg patut, melihat pde thp dorg..so not hurt feeling but juz improve anything yg perlu..=)

korg nilai la sendiri video max 247 ni..1st kot i tgk mv kt u tube org dislke lebih byk drp like..ekekeke

ARTIS MALAYSIA YG EDUCATED AND TALENTED+FOFULER U..

LISA SURIHANI
Lisa graduated in law from Help University College and Aberystwyth University in WalesUnited Kingdom.








AZNIL HJ NAWAWI
 graduated from University of Malaya with a Bachelor of Economics degree

YUNALIS ZARAI
law student at Universiti Teknologi MARA in Shah Alam

                           


                                                                    

p/s:ramai g artis malaysia yg educated,but ni antare contoh yg paling femes la..so fikir sendiri la,ilmu xsemestinye kne masok u je,tpi kt mne2 pon kite ley cari asalkan jgn cube perbodohkn dri dgn kejahilan kite yg kite sendri sedar ataupon sje wat2 xsdar..SO PEACE AND SALAM RAMADHAN..=)

Sunday, August 14, 2011

2PM live in Malaysia..andai tiket mahal.terpakse korbankn scholarship ku..huk3

Wahaha..gud news..dodong~ versi sandara park.. mmg nk meroyan dgr brite gembire ni..whatt?? 2Pm nk dtg Malaysia..dah lme betol nk tggu dorg mai KL ni..walaupon JUNHO, ko xtaw KL ni letak kt mne..klau  ko dtg sni mesti taw yg HOTTEST kt Malaysia ni mmg giler sakan la kat korg..mmg i berhajat if la 2pm mmg nk dtg mlaysia,sye mmg akn pegi tgok..luckly la time 2 mmg study time so syer mmg da sedia berade at kl.. but yg menjdi punce skang adelah duit..aisshh..klau la tiket 2 mahal mmg la trouble skit..as a student duit manyak la nk gune.. i mmg konpom la nk pi ngn macek bajet hot cik diari maya..si cimon 2 la..tpi die ckp if tiket mahal mmg surrender la..mmg payah la nk suh macek 2 myimpan skit..klau nk suh die myimpan kerajaan malaysia plezz tutup semue shopping kompleks yg ade...(mampus klau die bce nie..)
so konklusinyer..i mmg akn pegi nk jmpe betol la ngn 2Pm terutamnyer WOOYOUNG oppa..dpt tgk dri jao pon dah ckop..org ckp klau kite sygkn org 2,ckop la hnye dpt tgk die bhgie dr jao(ade kne-mgene ke pepatah ni pepatung..ekekek)...rezki Insyaallah ade tahun dpn..duit biasiswa agk membantu syer la plus ngn DSLR bru harap2 la dpt amek pic dorg nti..so hopefully my dream jd kenyataan la..tu je nk ckp kwn2..

ke ats ni jadual 2pm hands up asia tour,yg klaer biru 2 konsert kt malaysia 26hb 11
p/s:my lappy merosakkn diri beliau..so susah la nk update blog ni..aii cik lappy berharap ke ak nk tukar bini baru..mentang2 la duit mali masyuk nti..wahaha

Thursday, August 11, 2011

KOREAN VARIETY SHOW(MUST-WATCH!!)

4 today entri i wanna share u olzz lil bit korean variety show yg korg mmg ptot tgk...FYI variety show mmg sgt femes la kt korea..with diz reality shows seseorg artis baru 2 ley naik..dlm rncgn ni dorg dpt menunjukkan skill variety masing2..so bwh ni ade beberape list v-shows yg korg patot tgk!!!!!

1.RUNNING MAN
gwangsoo,jongkok,jaesuk,jihyo,joongki,sukjin,haha,gary

mse khun and taec jd guest
-diz is my favor variety show la..klau korg nk taw format progrm ni mmg lain dri yg lain..bese nyer kite tgk progrm berunsurkn talk show je kan..tpi ni mmg laen la..ni mcm game show la..http://en.wikipedia.org/wiki/Running_Man_(TV_series)klau nk tau format die click je link tu..cast2 die semue best2 n klakau2 la..my favor uncle pon ade lam 2 yoo jae suk..dorg akn diberi misi setiap mggu..and mesti ade guest la..2pm pon pnh jd guest.disebabkan kelakawnyer dorg ni,klau i tgk mmg terkekeh2 la gelak,sape yg kalah kne la punishment yg agk memalukan..antare cast2 nyer ialah,jaesuk ajushi,sukjin ajushi,commander jongkok,HAHA aka haroro,Kang gary,Framing Gwangsoo,Mong jihyo(satu-satunyer girl lam ni) n song joongki(tpi die da kluar disbbkn schedule yg padat)..skang dah msok 50 lebih episod pon..so jgn lpe tgk Okea!!


2. STRONG HEART



-sape2 yg minat Lee Seunggi msti wajib la nonton rncgn ni..mne taknyer,beliau merupekan pengacara disamping pasangan sejatinyer pakcik Kang hodong..strong heart ni basiclly dorg akn pilih setiap minggu cite2 drp guest or artist utk diperdgrkan..pah2 cite2 ni akn fight la untuk merebut gelaran strong heart..rmai artis2 top pnh join rncgn ni..setiap minggu adelah tema yg diberikan..baik cite sedih,klakar or pglmn hidup..semue la pnh di ceritekan..klau artist yg dtg tu favorite korg mmg best la tgk..so klau korg nk taw korg search la..klau nk mintak link tok donlot pon ley je...



3.INFINITY CHALLEGE
hyungdon,jungha,jujin,jaesuk,myeongsu and hongchul

big bang jd guest..GANG special

infinity show festival song special

-ni lagi satu variety show yg best..dianggotai oleh 7 org lelaki iaitu sekali lgi jaesuk ajushi,hyung don,jung juha,myeongsu,haha,gil,hong chul..korg jgn la ingt dorg ni hensem2 ye..semue ni dah pangkt pakcik2 je bg kite..tpi kelakarnyer dorg mmg xhengat la..skang dah nk masok season 4 dah..mcm bese lah ade la guest setiap minggu..jgn xtaw dorg ni pon ade lagu msing2 taw..park myeongsu siap feat ngn GD n Park Bom lgi..and lagu2 dorg semue dpt score ALL-KILL kt carta2..dorg pon diberikan task..xmcm runningman task dorg lebih kepada main game2 yg diberi...dorg pon akan diberi mission..mmg xkering gusi la tgk gelagat dorg semue ni..
2pm jd guest


4. HAPPY TOGETHER.
-ni baru la rncgn berbentuk talk show..pengacarenyer ade tige cm bese la MC yoo jaesuk lagi,Park myeongsu,misun ajumma,and shin bongsun...yg luar biasnyer rncgn ni sbb location dibuat didlm bilik sauna siap berpakaian lengkap uniform sauna la..mmg lawak kot temuramah yg dorg wat..mmg ade la guest setiap minggu..dorg pon ade game yg dorg akn main pde setiap minggu..slalunye korg akn rse nk gelak tgk jaesuk ngusik park myeongsu..dorg mmg tagteam yg terbaik la...


5. DREAM TEAM
-i think diz show quite famous among korean lover..sbb rncgn ni dah lme..dah lebih sepuluh taon kot..rncgn ni formatnyer berbentuk athletic skit...dream team ni yg terdiri drp artist2 akn menentang mne2 grup seperti polis ke,bomba ke,national basketball team ke dan lain2 r..kire sape yg dapat cipta rekod terbaik akn dikire pemenang..











6. 2PM SHOW
si chumel berenam



-ni la variet show terbaru 2pm skang..atcually dorg ni bukan la amatur lam variety shows ni dorg dah penah ade rncgn sendiri mcm WILD BUNNY and IDOL ARMY x lame dulu..so sape yg hardcore gile2 kt 2pm mmg wajib la tgk ni..i'm begging u olz please la tgk...sbb rncgn ni so simple..dorg akn diberikn tasks setiap minggu untuk memilih who the best and the worst..yg best dpt duit yg worst dpt punishment...korg dpt la tgk perangai sbnr dorg..ats pents 2 sgt lain la drp yg reality..skang pon masih keudare lagi..so cpt2 la donlot okea guys!!!







Byk lagi sebenarnyer yg i nk kongsi tpi diats ni antare favorite2 la..byk agi v-shows..ade yg dah tamat season misalnye FAMILY OUTING,HEROES,INVICIBLE YOUTH,OH MY SCHOOL,STAR GOLDEN BELL,ROUNDTABLE PLUS,WE GOT MARRIED,HAHA MONG SHOW,HELLO BABY byk agi lah..family outing antare my all time favorite la..i kenal korea ni pon pasal tgk rncgn2 ni lah..so hope korg dpt try tgk list2 rncgn kt ats mmg xnyesal la..gelak smpai kuar air mate pon xpe..ENJOY THE SHOWS YEOROBUN!!!!

family outing

oh my school with taec
heroes byk girl grup participate

INVICIBLE YOUTH ade yuri,sunny,hyomin,hyuna,seohwa,hara,narsha

star golden bell idol special

Wednesday, August 10, 2011

why KOREA??,not india,US,bangladesh..e.t.c

   Look at my title pon olzz mesti da taw kan..what i'm been addicted with..KOREA or in korea itself call DAEHANMINGUK(i think it spell correctly)..firstly i really attach la ngn budaya,bhase,fesyen,orgnyer(dah tentu2la ensem n lawo2),the place, and food but only the halal one okea peps..now i nk kupas lebih lanjut stu persatu isinyer..aiii dah mcm cikgu bm kn..i want u all understand and appreciate my interesting..

xphm pon mksud tulisan  tu..
1.Bahase korea also known as hangul or chosogul..
-i sgt2 la suke bile dgr org korea bckp..even kdg2 bunyiknyer mcm kasar2 but i really like their intonation..so sweet n best je dgr..nk2 if i watch korean drama..sometimes dah trikut skit2 sebutan..eventhose sbnrnyer i xbpe la phm sgt kan pe yg dorg ckp..antare bhse yg i betol2 dpt sebot cm 'ootoke'-slalu la dpt dgr kt lam drama,it means 'mcm mne' kot..then kinchana-skali sebot mcm nme plkon 2 kenchana dewi tpi bkn la it means 'tak ape',then perkataan 'agi'-'baby'.'namja'-'laki'.then 'yeorobun'-mean 'everyone'..and byk lagi la..nk ckp kt sni pnoh la entri ni nanti..i really eager to take korean language class next sem..hopefully ade chance la before i graduted nti..

this is bibimbap yeorobun..=)
2.food..
-bile i tgk org korea mkn,nmpk mcm berselera sgt,mknan dorg mmg byk terdiri drp berkuah2. org korean mmg take less oil,that why dorg keep healthy je..i know little bit name of korean food such as jangjangmyul(cm kicap noodle la),doebokki(rice cake),kimbbap(rice roll),kimchi,sanggupsal(org islam jgn mkn ni,it means grill pork meat la),samguptaeng(yg ni ley grill beaf),byk lg la olzz..1 thing yg i prasan org korea ni mmg suke mkn daging la..pantg tgk daging mmg lantak sakan..my bro ckp,coz meat kt sne so high quality n price quite expensive la,that why dorg ske sgt..jrg dpt mkn kot..

saje letak pic ni..stylo rite.melt2*
3.pakaian,
-i can conclude that as fesyen la..fesyen korea ni mmg i ley ckp lead the trend rite now..korea has it own fesyen..juz look at their artist jelah,the obvious one is the male,from head to toe mmg ade gaye..rambot,baju,kasut,pant,even dorg pnyer brand pon mmg stylo la..no more western style,it time 4 eastern to shine..klau g KL la,mmg belambak ank mude yg ikot style kpop ni..well i can't accuse them cos media massa play the role now..but beringat la pesyen2 gak,jnji jgn langgar batas2 dah la ye..

4.korean people.
-i still remember one of my teacher pnh g korea,he said that malu sgt jln kt sane coz,people kt sne semuenyer cantik2 n ensem2..woooww..that so heaven la,mmg diakui even people from west pon ckp yg mamat2 korea ni mmg hot n gud looking..tgk saje lah artist2 dorg..i believe some of them take placstic sugery,done nose job but not all of them..yet still they look good..they got nice skin,pretty face,ideal weight n height,stunning body espcielly man la..=P

Korea-Andong-Autumn scenery near Yeongnak Bridge

5.good nice place to visit
-even i never been to korea,but i know there a lot of nice and beautiful place kt sne..tgk drama pon dah tahu la..cantiknyer la tmpt dorg..so nice..klau korg tgk cite winter sonata kn korg mesti prasan kn scene kt tmpt snowing2 tu,peope that have been to korea msti wajib bergambr n melawat tempat tu..mmg cantik betol la..satu lagi klau tgk cite SECRET GARDEN korg mesti pasan kan view kt kwsn rumah Kim Joo Woo 2 mmg lawa giler..perggh..wujud gak ea tmpt mcm 2..kagum la..tpi paling femes i think JEJU-DO ISLAND la..sgt cantik la view die..besenye kwsn pendlmn n pergunungan punyai view yg sgt2 la stunning..

6.k-pop FEVER
-last but not least ialah,k-pop..korg phm x pe k-pop 2..pastinyer rmai yg phmkn..it mean korea pop..industry hiburan yg paling maju kt korea..4 me my 1st k-pop grup ialah 2pm..my bias 4ever okea..but b4 that i already knew a few grup such as Superjunior,SNSD,TVXQ..tpi bile taim kenal ngn grup 2pm in,mmg tros dmm sgt2 la..2 yg semakin menkaji berkenaan ngn k-pop ni..rite now my totally bias is 2PM,2NE1,BIGBANG..all hottest,vip and blackjack please read my blog ok..tpi stu jelah nk ckp,kt malaysia ni pgruh lambat smpai kot,sbb baru skang la sibuk nk ckp pasal hallyu wave la,pdhl org da lebih tahu 5,6 tahun lps da..glad la ia semakin diterime umum..x krg gak yg dok kutuk 2..4 those yg sibuk kutuk2 tu please la..teroskn la minat anda terhadap hindustan ke,rock kapak ke,sinetron ke,dan pape lgi yg sewaktu dgnnyer..jgn usik Kpop sye oke..

2ne1

2ne1 and bigbang

2pm and always with JAY

*i hope u korg smue phm kan why i'm really addicted with anything related 2 korea..everything start with hallyu wave melarat la ke food,bhse e.t.c.. i think sape2 yg minat korea pon have same opinion as mine rite..so enjoy read this entri okea no hurt feeling..(^___^)
motif letak pic ni ialah nk bgtaw yg ni suami n anak i juz delusional..=)
why i'm blogging...blog ni da lme tercipta tpi sbb mse 2 juz wat main2..nk try..je pah2 post 1 entri *refer my 1st entri kt bwh ni* tros x update2 sudah..sye dah ckp,i'm the lazziest girl in whole region..wahaha..nk update pon mls,dah bekepok2 pon blog ni..lgi 1 FYI, email tok blog ni bkn i yg pnyer..adik i yg pnyer..i juz ask her 2 delete her own blog,then i steal her username n pasword..jht x..ngeh2..skali lgi i wat blog ni bkn sbb nk follow trend remaje skng yg wajib ad blog..as u all know i juz want 2 share my interesting which is K-pop okea..understood!! spe yg xminat mmg xnk la kn follow blog i nie..kpd peminat k-pop please let me know,we chud be frend..i really2 nk share new video from korea..i really an addicted in korea..sat g i nak share why i lovin it so muchie2..so 4 now..let rest in peace yooo!!!!!

what so ever n enjoy everyone!!!!!!!!!!


haip!! atcually i'm not really good at writing and the truth is i'm not really like to writing..i am some one that so simple in everything..why i'm blogging.i think i juz have to continue what i started before..i create diz blog juz want 2 share my interesting to everyone..feel free 2 read my blog..everyone trust urself like i try myself..i know somedy maybe we can change this world to be a better place..i believe that..so juz enjoy ur self!!!!!

UGLY... by:2NE1


video
listen to diz song..it really give us inspired and courage..its not about beauty matter only..every one in this world want 2 be pretty,that why exist all the plastic sugery to fix the unperfect creation or to build the confident..i guess it just an excuse..everybody want to look beautiful and pretty..but who us want to blame of our god creation..we shud be more grateful=)